קרקרים טעימים ובריאים
קרקרים פשוטים להכנה, ללא קמח חיטה ומחומרים בריאים
ואיכותיים. כמו למשל, שיבולת שועל, דגן מזין ביותר. שיבולת שועל מפחיתה רמות
כולסטרול רע ורמות סוכר ומפחיתה סיכויים לחלות במחלות לב וכלי דם. בנוסף היא
מסייעת בתהליכי עיכול, הודות לסיבים המסיסים, אשר מסייעים גם בתהליכי הרזייה. היא
עשירה בחומצת האמינו טריפטופן, ההופכת בגוף למלטונין ומסייעת בשיפור איכות השינה.
הקרקרים הולכים מצוין עם טחינה, אבוקדו או כל ממרח אהוב
אחר.
חומרים:
3/4 כוס זרעי פשתן טחונים (מומלץ לקנות שלמים ולטחון בבית
במטחנת תבלינים)
כוס קמח טפיוקה
כוס וחצי שיבולת שועל טחונה או קמח שיבולת שועל
כוס קמח חומוס
1/2 כוס שמן זית
3/4 כוס שומשום
3 כפות זרעי קימל שלמים (לא חובה אבל מוסיף המון)
1-2 כפיות מלח
מים
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים את כל החומרים, מלבד המים.
מוסיפים מים ומערבבים בהדרגה עד שמתקבל בצק דביק יחסית.
משטחים בעזרת האצבעות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
חורצים עם סכין פסים לאורך ולרוחב, ליצירת צורות רצויות.
אופים בתנור עד להשחמה.
בתיאבון
תגובות
הוסף רשומת תגובה