עוגת שמרים "שוקולד" טבעונית ללא סוכר

עוגת שמרים "שוקולד" טבעונית ללא סוכר

העוגה הזו טעימה להפליא, עשירה ובעלת טעם שוקולדי. אין בה סוכר או כל ממתיק אחר ועל כן היא מתאימה גם לסוכרתיים, למי שמעוניין לשמור על המשקל  ולשוחרי הבריאות בכלל. דרך נפלאה ליהנות מטעם נפלא, ללא רגשות אשם..


מרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

לבצק:
4 וחצי כוסות קמח מלא
2 כפות שמרים יבשים
4 תמרים מזן מג'הול טחונים במעבד מזון עם מעט חלב סויה/אורז (ממליצה על חלב סויה אדום של "אלפרו" ללא סוכר או מלח או חלב אורז של חברת "ויטאריז")
10 כפות שמן זית (אל דאגה הטעם אינו מורגש כלל באפייה)
6 כפות גדושות רסק תפוחי עץ ללא  תוספת סוכר או ממתיקים מלאכותיים
(ניתן להכין רסק תפוחי עץ בקלות בבית ע"י קילוף של 3 תפוחי עץ, לחתוך לקוביות, להכניס למיקרו עד שמתרכך ולטחון במעבד מזון)
מעט מים.

למילוי:
500 גרם תמרים מזן מג'הול
מעט מים
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
כף טחינה גולמית
4 -5 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי לוז
מעט חלב סויה/אורז

הכנת הבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המים.
מוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל בצק לא יבש מידי אך גם לא דביק. יוצרים כדור מהבצק, מניחים בקערה גדולה ומכסים במגבת נקייה למשך שעה.

הכנת המילוי:
מסירים את הגלעינים מהתמרים ומניחים אותם בסיר קטן
מוסיפים מעט מים עד שיכסו את התמרים ומבשלים על אש בינונית עד לריכוך התמרים (כרבע שעה).
מסירים מהאש ומעבירים את התמרים יחד עם המים למעבד מזון
מוסיפים קקאו, טחינה, תמצית וניל ואגוזים וטוחנים.
מוסיפים חלב סויה לפי הצורך לקבל מרקם ממרחי.

הרכבת העוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
חותכים את הבצק ל-2 חתיכות שוות. מניחים חתיכה אחת  על משטח עבודה נקי ומקומח היטב.
בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק דק ככל האפשר
למרוח מהמילוי על הבצק, כך שכל הבצק יהיה מרוח בשוקולד (לא לשכוח להשאיר מהמילוי גם לעוגה השניה)
מגלגלים את הבצק, עד לקבלת בצק מגולגל ארוך
חותכים עם סכין חד לאורך הבצק באמצע, כך שהשוקולד יתגלה
עכשיו יש 2 בצקים ארוכים פרוסים וגלויי שוקולד. מניחים בצורת איקס וקולעים מעין צמה מהבצק.
מעבירים בבת אחת ובעדינות לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט, וסוגרים את הקצוות בתבנית.
חוזרים על הפעולות  עם חתיכת הבצק השנייה. (לשמור מעט מהמילוי בצד)

מכניסים לתנור ואופים למשך 40-45 דקות עד להשחמה

אחרי שהעוגות מוכנות מרתיחים מעט מים בקומקום ומערבבים 4 כפות מים רותחים עם המילוי ששמרנו בצד (לאוהבי הקינמון אפשר להוסיף גם מעט קינמון). מורחים על העוגות ומניחים להן להתקרר. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

"מלאווח" טעים ובריא ללא גלוטן

עוגיות שיבולת שועל וקינמון