קציצות עדשים ואורז מלא

קציצות עדשים ואורז מלא

אז חשבנתי מה להכין לנו לארוחת הערב, המצב במקרר לא היה מזהיר וכך נולד לו המתכון הנ"ל.
הוא פשוט להכנה, מכיל חלבון מלא ואיכותי מהצומח וחשוב לא פחות, הקציצות האלה טעימות כל כך, שלא תרצו להפסיק לאכול מהן.

מה צריך?
1 וחצי כוסות אורז מלא
1 כוס עדשים ירוקות
1 בצל גדול
2 שיני שום
3 כפות קמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה
13 מדליוני תרד קפואים של סנפרוסט או כל חברה אחרת
רבע חבילת פטרוזיליה
2 כפות טחינה גולמית
תבלינים: מלח, פלפל , רבע כפית כמון.
לציפוי: פירורי לחם.
הכנה:
- מבשלים יחד את האורז והעדשים  (3 כוסות מים ל-40 דקות)
- טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, והפטרוזיליה.
- מחממים במיקרו את מדליוני התרד עד שמתרככים לחלוטין ומסננים.
- לאחר שהאורז והעדשים מוכנים, טוחנים גם אותם במעבד מזון עד לקבלת עיסה. 
- מערבבים את כל החומרים יחד, מלבד פירורי הלחם.
- מחממים שמן זית במחבת, מכדררים מהתערובת קציצות ומצפים בפירורי הלחם.
- מטגנים עד שמשחים מ-2 הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.



בתיאבון 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגיות שיבולת שועל וקינמון

מאפינס בננה ושיבולת שועל ללא קמח

עוגיות טחינה טעימות ובריאות